Eurooppa sekaisin: tavallinen flunssa vai pakkorokotukset?

Jakso 9 Kansakunnan Hely 21.01.2022


Eurooppa harkitsee uutta COVID-strategiaa: koronan hyväksymistä tavallisena flunssana. Valitettavasti tämä on kuitenkin ristiriidassa pyrkimysten kanssa lisätä rokotuskattavuutta ja saada kaikille digitaalinen koronapassi, näin ollen, joissain paikoissa rajoituksia kiristetään kun taas toisaalla niitä on alettu purkaa.


Ensi viikosta lähtien Iso-Britanniassa poistetaan käytöstä koronapassi, etätyömääräykset ja maskipakot. Koronapassi on kuitenkin edelleen käytössä vapaavalintaisena keinona. Pääministeri Boris Johnson sanoi, että on aika luottaa kansalaisten omaan harkintaan ja että ketään ei kriminalisoida maskittomuudesta.


Tsekin uusi hallitus luopuu rokotepakko-suunnitelmasta, joka koski avain työntekijöitä ja yli 60-vuotiaita. Maan terveysministeri kuvailee aikaisemman hallinnon suunnitelmia alun alkaenkin hölynpölyksi. Pääministeri Petr Fiala sanoo:

"Emme näe mitään syytä pakolliselle rokotteelle. Emme halua syventää erottelua.”


Espanjassa asiantuntijat ehdottavat, että koronaa "on kohdeltava kuten muitakin sairauksia", ja Suomessa ollaan samoilla linjoilla.


Ranskassa koronapassi korvataan uudella rokotepassilla, jonka tarkoituksena on tiukentaa rokottamattomien henkilöiden rajoituksia entisestään. Hyväksytyn lain mukaan ihmisten on esitettävä rokotustodistus päästäkseen ravintoloihin, kulttuurilaitoksiin, lentokoneisiin ja juniin. Aiemmin ihmiset pääsivät näihin paikkoihin näyttämällä myös negatiivisen testin ja tämä haluttiin jatkossa estää. Uusi laki sisältää myös tiukkoja säännöksiä väärennettyjä rokotepasseja käyttävien ihmisten torjumiseksi. Myös Suomen hallitus on vilauttanut samanlaisen rokotepassin käyttöönottoa.


Italiassa rokotuspakko koskee jo kaikkia työntekijöitä, ja sitä laajennetaan koskemaan myös yli 50-vuotiaita. Italia on lisäksi määrännyt jopa 1 500 euron sakot töihin saapuville rokottamattomille. Italialaisten on oltava täysin rokotettuja päästäkseen joukkoliikenteeseen, lentokoneisiin, kuntosaleihin, hotelleihin ja messuille.


Itävallasta, kuuluu ikäviä uutisia: Itävalta hyväksyi pakkorokotukset suunnitelmiensa mukaan kaikille sen yli 18-vuotiaille kansalaisille helmikuusta eteenpäin sakkojen uhalla.


Tuleeko Saksa Itävallan perässä? Saksan liittokansleri Olaf Scholz on esittänyt pakkorokotuksia saksalaisille aikuisille.


Myös täällä Suomessa järjestetään mielenosoitus osana maailmanlaajuista protestia WWD, Worldwide Demonstration ja Kansakunnan Tila on mukana tapahtumassa lähettämässä suoraa lähetystä lauantaina 21.01.2022 klo 14. Tervetuloa mukaan!
744 katselukertaa
 
Kansakunnan Hely (2).png